Як переглянути музичні підсумки року в Apple Music та YouTube Music

3364 просмотра Написать комментарий Написать комментарий




Кінець року – час підбивання підсумків, розробники додатків допомагають користувачеві в цьому. Наприклад, стрімінгові сервіси створюють «плейлисти-рекапи», що дозволяють дізнатися, які треки у 2022-му ви слухали найбільше. Музичний сервіс Apple та YouTube Music вже розсилають підсумки, де можна подивитися детальну статистику. Розповідаємо, де це знаходиться та як його відкрити.

Переглянути список відтворення «Мій рік 2022» в Apple Music

З незрозумілої причини «яблунева компанія» змінила роботу Apple Music Replay, він не доступний в додатку. Сервіс доступний в браузері. Перейдіть на вебсторінку, авторизуйтесь за допомогою облікового запису Apple ID, тапніть по пункту «Повторити кращі моменти». Ви побачите таку статистику:

- найпопулярніші виконавці, найбільш прослуховувані жанри та треки;

- загальний час прослуховування.

Є топ популярних виконавців з України та топ світових музикантів. Сторінка виглядає стильно, є анімація та музика на тлі. Перемикати картки можна аналогічно тому, як ви гортаєте сторіз. А детальну статистику можна дізнатися, якщо проксролити сторінку. До слова, на сторінці можна дізнатися, які пісні були популярні в минулих роках, з 2021-го до 2015-го. Доступно додавання треків в особистий плейлист.

Якщо цього виявилося мало, радимо заглянути в додаток для iPhone — з'явився плейлист з композиціями, які ви «затерли до дірок» за цей рік. Дивно, що Apple не обіграли взаємодію інтерфейсу з Айфон 14 Про, їх, на відміну від лінійки Айфон 14, оснастили «Динамічним островом».

Найпопулярніші пісні 2022 року

Паралельно з особистими підсумками Apple підрахували статистику найбільш прослуховуваних пісень в чотирьох категоріях. Розглянемо кожну детально:

1. Кращі пісні – тут все просто, це треки з найбільшою кількістю прослуховувань.

2. Пісні, тексти яких найбільше читали.

3. Найкраще для фітнесу — під які треки тренувалися передплатники Apple Music.

4. Топ Shazam — музика, яку найбільше шукали за допомогою фірмового сервісу Apple.

Оскільки «яблучним» стрімінговим додатком користується 15% власників смартфонів у світі, вибірку можна вважати релевантною.

Переглянути списки відтворення Recap на YouTube Music

Тут ситуація прямо протилежна – на сайті сервісу немає докладної статистики (тільки Recap-плейлисти), зате з усією інформацією можна ознайомитися в додатку. Пропонуємо перейти в нього:

- тапніть по круглій іконці профілю в правому верхньому куті;

- перейдіть у розділ «ваш Recap».

Відкриється сторінка з великим заголовком та кнопкою під нею. Натискання на кнопку перенесе вас до статистики. Вона теж виконана у вигляді сторіз. Нижче знаходиться музичний фотоальбом з найбільш прослуховуваними треками весни, літа, осені та зими. Ще нижче розташовані Recap-плейлисти за рік, окремо по сезонах та бонусом — збірник треків за 2021-й.

На правах реклами



Отзывы


© 2007 – 2024 Technoportal.ua
Карта сайта